Povezane novice

Kaj je krivo za sluzenje morja na slovenski obali?

RTV Slovenija pred 10 dnevi
Na slovenski obali lahko zadnje dni opazimo sluz v morju. Kot so sporočili z Nacionalnega inštituta za biologijo, ni zdravju nevarna, lahko pa draži kožo. V preteklosti se je razbila po močnejšem vetru ali nevihtah, zato letos pričakujejo isto… »

Foto: Zaplate sluzastih preprog dušijo slovensko in hrvaško morje ter vznemirjajo kopalce

Necenzurirano pred 11 dnevi
Ob obali Jadranskega morja se je pojavila nenavadna sluzasta rjava snov, ki se nabira na morski gladini, in negativno vpliva na podobo obmorskih krajev, kar skrbi predvsem turistične delavce. Obilo sluzi so na gladini morja v zadnjih dneh opazili tudi… »

Večini se ta pojav v našem morju gnusi, a ponoči je lahko čudežen

Zurnal24 pred 11 dnevi
Po tem, ko so pojav zaznali na Hrvaškem, se je razširil tudi k nam. Na površini morja lahko obiskovalci slovenske obale trenutno opazujejo pojav, ki mu nismo priča vsako leto. Slovensko morje trenutno sluzi. Nacionalni inštitut za biologijo… »

JE ZA LJUDI NEVARNA? Na gladini slovenskega morja se je pojavila želatinasta prevleka (VIDEO)

Regional pred 11 dnevi
Zadnje dni prebivalci slovenske obale opažajo nenavadno rjavo sluz na gladini morja. Pojav na prvi pogled zgleda precej zastrašujoče, vendar biologi trdijo, da gre za tako imenovano cvetenje morja in da je to povsem naraven pojav. Če ste se tudi vi ob… »

Kaj je v resnici v sluzi na gladini morja

Dnevnik pred 11 dnevi
Temperatura morja v severnem Jadranu je že nekaj časa krepko nad 20 stopinjami Celzija, predvsem potapljači in ribiči pa v njem opažajo pojav sluzenja, ki ga javnost pogosto zamenja za cvetenje morja. Kot so sporočili z Nacionalnega inštituta za… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem