Povezane novice

Novi britanski premier vodilne položaje zaupal ženskam

Zurnal24 05.07.2024
Po prepričljivi zmagi na volitvah novi britanski premier že imenoval svojo ekipo. Novi britanski premier Keir Starmer je po imenovanju na položaj danes že izbral člane svojega kabineta, v katerem nekatere pomembne položaje zasedajo ženske. Ob… »

Starmerjev veliki cunami

Dnevnik 05.07.2024
Velika Britanija je bila danes po zgodovinski zmagi laburistov na četrtkovih volitvah prizorišče prve strankarske primopredaje oblasti po več kot štirinajstih letih. Rishi Sunak je žezlo predal Keiru Starmerju, ki je s svojimi laburisti močno… »

VELIKA ZMAGA BRITANSKIH LABURISTOV: Starmer postal novi britanski premier in obljubil spremembe

Regional 05.07.2024
Britanski laburisti so tudi po začasnih uradnih izidih na parlamentarnih volitvah prepričljivo zmagali in bodo v 650-članskem parlamentu zasedli vsaj 411 sedežev. Njihov vodja Keir Starmer bo še danes postal novi premier, medtem ko se konservativci s… »

Keir Starmer novi britanski premier: Vi ste nam izkazali zaupanje, mi vam bomo prinesli spremembe

RTV Slovenija 05.07.2024
Po prepričljivi zmagi laburistov na parlamentarnih volitvah v Združenem kraljestvu je dozdajšnji premier Rishi Sunak odstopil kot premier in vodja konservativcev, kralj Karel III. pa je za novega premierja imenoval vodjo laburistov Keira Starmerja… »

Med kandidati na britanskih volitvah tudi pub in vesoljski grof

Zurnal24 05.07.2024
Tradicija nenavadnih kandidatov se je na Otoku začela pred 40 leti, ko se je na volitve prijavila Uradna nora stranka plešoče pošasti. Medtem ko se Evropa obrača v desno, se je Velika Britanija odločila za levo sredino. Na Otoku so se namreč po 14… »

Odločitev Britancev je jasna / »Politika mora spet postati javna služba«

Mladina 05.07.2024
Vodja britanskih konservativcev Sunak priznal poraz na volitvah. Laburisti dosegli absolutno večino v parlamentu. Vodja britanskih konservativcev, dosedanji premier Rishi Sunak je zgodaj davi priznal poraz svoje stranke na četrtkovih parlamentarnih… »

V Veliki Britaniji velika zmaga laburistov: napovedujejo prenovo države

Dnevnik 05.07.2024
Dosedanji premier Rishi Sunak in vodja britanskih konservativcev je že priznal poraz na včerajšnjih parlamentarnih volitvah. Štetje glasov še poteka, a so po poročanju tujih tiskovnih agencij laburisti že dosegli absolutno večino v parlamentu… »

Velik poraz za Sunaka, kralj čaka na odstopno izjavo

Zurnal24 05.07.2024
Sunak bo po porazu danes kraju Karlu III. podal odstopno izjavo. Vodja britanskih konservativcev, dosedanji premier Rishi Sunak je zgodaj davi priznal poraz svoje stranke na četrtkovih parlamentarnih volitvah v Veliki Britaniji. Štetje glasov po… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem