Povezane novice

Po zmagi levičarskega zavezništva zahtevno sestavljanje vlade

RTV Slovenija 08.07.2024
Po presenetljivi zmagi levičarskega zavezništva na francoskih predčasnih volitvah ima država razdeljen parlament, zaradi česar je mogoča politična nestabilnost. Predsednik Emmanuel Macron je premierja Gabriela Attala pozval, naj ostane na… »

Francosko levo zavezništvo namerava še ta teden predlagati premierja

Mladina 08.07.2024
Levica je glede na trenutne izide na parlamentarnih volitvah osvojila največje število sedežev in pričakuje, da bo lahko oblikovala vlado. Absolutne večine sicer nima. Levo zavezništvo Nova ljudska fronta (NFP) namerava še ta teden predlagati… »

Volitve / Skrajna desnica je Macrona obtožila, da je državo dal v roke »skrajni levici«

Mladina 08.07.2024
Glede na zadnje podatke o izidih volitev je zmagovalka leva Nova ljudska fronta (NLF), ki naj bi imela 182 poslancev v 577-članskem parlamentu, sredinsko zavezništvo predsednika Emmanuela Macrona 168, favorizirani skrajno desni Nacionalni zbor (RN) pa… »

PRESENETLJIVA ZMAGA LEVICE NA VOLITVAH V FRANCIJI: Macronovo zavezništvo prehitela Nova ljudska fronta

Regional 08.07.2024
V drugem krogu parlamentarnih volitev v Franciji nobena stran ni dobila absolutne večine. Glede na zadnje podatke o izidih volitev je zmagovalka leva Nova ljudska fronta (NLF), ki naj bi imela 182 poslancev v 577-članskem parlamentu, sredinsko… »

V Franciji presenetljivo zmagala levica

Mladina 08.07.2024
Skrajna desnica, ki je računala na zmago, je pristala šele na tretjem mestu. V drugem krogu parlamentarnih volitev v Franciji nobena stran ni dobila absolutne večine. Glede na projekcije pa je v vodstvu levo zavezništvo, ki pričakuje, da bo dobilo… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem