Povezane novice

Evropski parlament izvolil 14 podpredsednikov

Dnevnik 16.07.2024
Evropski parlament je danes na ustanovnem zasedanju izvolil 14 podpredsednikov. Potem ko jih je v prvem krogu tajnega glasovanja izvolil 11, je v drugem krogu izvolil še tri. Dva prihajata iz vrst Evropskih konservativcev in reformistov (ECR), eden pa iz… »

Evroposlanci zvijajo roke Janševemu prijatelju Viktorju Orbanu

Zurnal24 16.07.2024
Po gladki izvolitvi nove predsednice Evropskega parlamenta Roberte Metsola, Maltežanke, ki je že v prvem krogu prejela absolutno večino 562 glasov v 720-članskem parlamentu, je v Evropskem parlamentu postalo napeto. Na prvem, ustanovnem zasedanju… »

Predsednica ponovno Metsola, izvoljena s triumfalno večino

Vipavska 16.07.2024
Roberta Metsola (45) je bila ponovno izvoljena za predsednico Evropskega parlamenta (EP). Evropske poslanke in poslanci so v torek s 562 glasovi Roberto Metsola (EPP, Malta) v prvem krogu ponovno izvolili za predsednico Evropskega parlamenta do leta 2027… »

Metsola vnovič izvoljena za predsednico Evropskega parlamenta

Mladina 16.07.2024
Za njeno izvolitev je glasovalo 562 poslancev. Evropski poslanci so danes na tajnem glasovanju vnovič izvolili Roberto Metsola (EPP) za predsednico Evropskega parlamenta. Za njeno izvolitev je glasovalo 562 poslancev. Na čelo Evropskega parlamenta je… »

Roberta Metsola dobila nov mandat predsednice evropskega parlamenta

Dnevnik 16.07.2024
Maltežanka Roberta Metsola iz Evropske ljudske stranke je postala nova predsednica evropskega parlamenta. Evropski poslanci so ji namenili 562 glasov, njena protikandidatka Irena Montero je dobila 61 glasov. Z izvolitvijo Metsole je bila v bruseljski… »

Evropski parlament bo še naprej vodila Metsola

RTV Slovenija 16.07.2024
Evropski poslanci so prvi dan ustanovnega zasedanja Evropskega parlamenta v Strasbourgu, ki bo trajalo do petka, za svojo predsednico prepričljivo izvolili dosedanjo predsednico Roberto Metsola. Za njeno izvolitev je glasovalo 562 poslancev. Na čelo… »

METSOLA OSTAJA NA PREDSEDNIŠKEM STOLU: Za njeno izvolitev je glasovalo 562 poslancev

Regional 16.07.2024
Evropski poslanci so danes na tajnem glasovanju vnovič izvolili Roberto Metsola (EPP) za predsednico Evropskega parlamenta. Za njeno izvolitev je glasovalo 562 poslancev. Na čelo Evropskega parlamenta je bila izvoljena za prvo polovico petletnega… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem