Povezane novice

Izvolitev nove-stare predsednice evropske komisije: Ursuli von der Leyen krepka podpora za drugi mandat

Dnevnik 18.07.2024
Predsednica evropske komisije Ursula von der Leyen je bila s prepričljivo večino izvoljena za drugi mandat na čelu evropske komisije. Zdaj jo mora sestaviti. Nared naj bi bila septembra. Komisarji bodo dobili tudi nekatere nove funkcije. »Naša… »

Evropski parlament potrdil Ursulo von der Leyen za drugi mandat

Mladina 18.07.2024
Ursula von der Leyen bo tudi v prihodnjem petletnem mandatu na čelu Evropske komisije. Ursula von der Leyen bo tudi v prihodnjem petletnem mandatu na čelu Evropske komisije. Na tajnem glasovanju v Evropskem parlamentu jo je danes podprl 401 poslanec… »

Evropski parlament potrdil Ursulo von der Leyen za drugi mandat

RTV Slovenija 18.07.2024
Evropski parlament je na tajnem glasovanju s 401 glasom za Ursulo von der Leyen izvolil za nov petletni mandat na čelu Evropske komisije. Ta je po izvolitvi dejala, da si bo znova prizadevala za spolno uravnoteženo sestavo Evropske komisije. Imenovanje… »

Ursula von der Leyen dobila mandat, Grims s posebnim sporočilom

Zurnal24 18.07.2024
Ursula von den Leyen zanesljivo osvojila novi mandat na čelu Evropske komisije. 65-letna Nemka Ursula von der Leyen iz politične skupine Evropske ljudske stranke EPP, je na tajnem glasovanju prejela 401 glasov od 720. Proti je bilo 284 poslancev. "Še… »

#video Cirkus v evropskem parlamentu po izvolitvi von der Leyen: Potrebujemo eksorcista!

Dnevnik 18.07.2024
Ursula von der Leyen je danes sicer dobila dovolj podpore evropskih poslancev za še en mandat na čelu Evropske komisije, a je njeno potrditev zaznamoval tudi incident, ki ga je zakuhala romunska poslanka. Diano Șoșoacă, znano po ultradesničarskih in… »

URSULA VON DER LEYEN PONOVNO IZVOLJENA: "Zadnjih pet let je pokazalo, kaj lahko naredimo skupaj"

Regional 18.07.2024
Ursula von der Leyen je bila ponovno izvoljena za predsednico Evropske komisije po tajnem glasovanju poslancev Evropskega parlamenta. Na glasovanju v Strasbourgu v četrtek je pridobila podporo 401 poslanca Evropskega parlamenta, kar je 41 več od… »

Nova peteletka Ursule von der Leyen prinaša spremembe v skladu z večjo močjo desne sredine v EP

Vipavska 18.07.2024
Večmesečna napetost glede izbora novega vodstva Evorpske unije (EU) se je končala s prepričljivo zmago Ursule von der Leyen (65) na tajnem glasovanju v Evropskem parlamentu (EP). 401 glas je precej več od potrebnih 361. Zadovoljni so vsi Zadovoljni… »

Bizaren incident v Evropskem parlamentu

Zurnal24 18.07.2024
Med razpravo o vnovičnem imenovanju Ursule von der Leyen za predsednico Evropske komisije je v Evropskem parlamentu prišlo do hudega incidenta. Ekscentrična romunska evroposlanka skrajne desnice Diana Sosoaca si je nadela nagobčnik in zahtevala, da v… »

Neuradno: Glede Ursule von der Leyen že vse odločeno

Zurnal24 18.07.2024
Ursula von der Leyen, ki se je še včeraj ves dan sestajala in lobirala pri poslancih Evropskega parlamenta, ima po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah zagotovljeno večino glasov, potrebnih za ponovno vodenje Evropske komisije. Med slovenskimi… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem