Povezane novice

(Foto in video) Ponoči čaka gasilce mukotrpno delo. Brez pomoči iz zraka bodo zalivali in varovali kritične točke

Necenzurirano 18.07.2024
Na gozdnatem območju goriškega Krasa, Trstelju in Kačniku, je v sredo dopoldan izbruhnil požar. Gasilcem sta bili čez dan v veliko pomoč letali - air tractorja. Ponoči se bodo z ognjem spopadale nove gasilske enote z več kot 350 gasilci. Zaradi… »

#foto #video Zadnje informacije: Požar na Krasu še ni pod nadzorom, intervencija bo trajala več dni

Dnevnik 18.07.2024
Požar, ki je dopoldne izbruhnil pod hribom Trstelj blizu Škrbine na Krasu, po besedah podpoveljnika Gasilske zveze Slovenije Marka Adamiča trenutno še ni pod nadzorom, upajo pa, da jim bo to uspelo zvečer, saj pričakujejo dodatne sile. Po zadnjih… »

Dobre vesti s Krasa, a nevarnosti še ni konec

Zurnal24 18.07.2024
S pomočjo dodatnih sil naj bi bil požar zvečer pod nadzorom. Požar, ki je dopoldne izbruhnil pod hribom Trstelj blizu Škrbine na Krasu, po besedah podpoveljnika Gasilske zveze Slovenije Marka Adamiča trenutno še ni pod nadzorom, upajo pa, da jim bo… »

#fotogalerija Požar na Krasu: poglejte, kako je ogenj v nekaj urah zajel pobočje Trstelja

Dnevnik 18.07.2024
Gasilce so o tem, da pod Trsteljem gori, obvestili nekaj minut pred deseto dopoldne. Poveljnik Civilne zaščite Srečko Šestan je malo po pol enajsti aktiviral državni načrt zaščite in reševanja. Na pomoč so priskočili gasilci iz obeh najbližjih… »

Video: Gasilci 45 gasilskih enot hitijo na pomoč ob gašenju požara na Krasu

Necenzurirano 18.07.2024
Pri gašenju požara na Krasu, ki je danes dopoldan izbruhnil na hribu Trstelj in se širi proti Novi Gorici, sodelujejo gasilci iz 45 gasilskih enot po Sloveniji. Gasilska vozila so na poti. Ob boju z ognjenimi zublji so aktivirana vsa gasilska društva… »

Na Krasu gori, požar naj bi bil podtaknjen, napoved ni dobra

Zurnal24 18.07.2024
Na Krasu je izbruhnil požar, ki se zaradi vetra hitro širi. Zagorelo je v bližini Komna, med Trsteljem in Velikim Ovčjakom. Uprava RS za zaščito in reševanje navaja, da gori celoten hrib Trstelj, požar pa se širi proti Novi Gorici. Komenski… »

Slovenska air tractorja s krstnim sodelovanjem v gasilski akciji

Necenzurirano 18.07.2024
Slovenska air tractorja sta danes prvič poletela v resno akcijo, potem ko je na gozdnatem območju goriškega Krasa izbruhnil požar, ki se zaradi vetra zdaj širi proti Novi Gorici. Gre za dvosedežna letala, opremljena s plovci, da lahko zajemajo vodo… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem