Povezane novice

Na Golniku sprejeli več bolnikov s hudo obliko pljučnice zaradi zajčje mrzlice

Dnevnik 23.07.2024
Povprečno v Sloveniji zabeležimo deset primerov zajčje mrzlice na leto. Samo v prejšnjem tednu pa so zdravniki obravnali kar enajst okužb. Vsi, ki so jih v zadnjih desetih dneh obravnavali, prihajajo iz krajev ob Sorškem polju. »Če imajo simptome… »

Na pohodu zajčja mrzlica, več ljudi v bolnišnici, vsi s tega konca Slovenije

Zurnal24 23.07.2024
Bolezen prenašajo zlasti zajci in okuženi klopi, pa tudi muhe, bolhe, uši in komarji. Nacionalni inštitut za varovanje zdravja (NIJZ) je že prejšnji teden opozoril, da so na Gorenjskem v zadnjem mesecu zaznali več primerov bolezni tularemije… »

Na Kliniki Golnik povečano število hospitalizacij zaradi zajčje mrzlice

Gorenjski glas 23.07.2024
Golnik – Na Univerzitetni kliniki za pljučne bolezni in alergijo Golnik opažajo povečano število hospitaliziranih bolnikov s hudo obliko pljučnice zaradi zajčje mrzlice. V zadnjih desetih dneh so obravnavali pet bolnikov, vse iz krajev ob Sorškem… »

Na Kliniki Golnik povečano število hospitalizacij zaradi zajčje mrzlice

RTV Slovenija 23.07.2024
Na Univerzitetni kliniki za pljučne bolezni in alergijo Golnik v zadnjem tednu opažajo povečano število hospitaliziranih bolnikov s hudo obliko pljučnice, katere povzročitelj je zajčja mrzlica. Simptomi so odvisni od vstopnega mesta bacila. Na… »

Na Golniku zaradi zajčje mrzlice pet bolnikov s hudo obliko pljučnice

Necenzurirano 23.07.2024
Primere zajčje mrzlice beležijo predvsem na območju Sorškega polja. Pet bolnikov so morali zaradi hude oblike pljučnice hospitalizirati. Gre sicer za redko bolezen. Po podatkih NIJZ iz preteklega tedna je bilo v Sloveniji med letoma 2014 in 2023… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem