Povezane novice

URADNO: Marta Kos bo v novi sestavi Evropske komisije pristojna za širitev

Regional pred 2 dnevoma
Slovenska kandidatka za evropsko komisarko Marta Kos bo v novi sestavi Evropske komisije pristojna za širitev, je v Strasbourgu sporočila predsednica komisije Ursula von der Leyen. Dodala je, da postopek potrditve kandidature Kos v Sloveniji še poteka… »

GOLOB O RESORJU ZA ŠIRITEV: "Sloveniji je uspel zgodovinski met"

Regional pred 2 dnevoma
"Resor širitve je dokaz, da je Slovenija cenjena in spoštovana v mednarodni skupnosti," je premier Robert Golob danes sporočil v odzivu na napoved, da bo slovenska kandidatka za evropsko komisarko Marta Kos v novi sestavi Evropske komisije pristojna za… »

Von der Leyen poslala pismo v DZ. Breznik: Zaslišanje Marte Kos v sredo popoldne.

RTV Slovenija pred 2 dnevoma
Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je v pismu, ki ga je poslala premierju Robertu Golobu, zapisala, da kandidat za evropskega komisarja Tomaž Vesel nima ustreznih kompetenc za položaj v Evropski komisiji, in predlagala njegovo zamenjavo… »

Kaj storiti s kapetanom ekipe, ki je na evropskem terenu dal avtogol?

Savinjsko Šalaške pred 2 dnevoma
Poslanec Slovenske demokratske stranke Franc Breznik, predsednik odbora za zadeve Evropske unije, je na današnji novinarski konferenci podal informacije glede dopisa iz kabineta predsednice Evropske komisije in napovedal sklic nujne seje odbora za zadeve… »

Golob: Sloveniji je uspel zgodovinski met. Slovenski EU-poslanci večinoma zadovoljni z resorjem.

RTV Slovenija pred 2 dnevoma
Slovenija prevzema ključno vlogo za stabilnost in mir v regiji, je dejal premier Robert Golob, potem ko je Ursula von der Leyen predlagala, da bo Marta Kos v Evropski komisiji odgovorna za širitev EU-ja. Zaslišanje Kos v DZ-ju bo v sredo popoldne… »

TANJA FAJON: Dodelitev resorja širitve pozdravila kot veliko priznanje za Slovenijo

Regional pred 2 dnevoma
Zunanja ministrica Tanja Fajon je dodelitev resorja širitve v novi Evropski komisiji pozdravila kot veliko priznanje za Slovenijo. Prepričana je, da se lahko Slovenija v naslednjih letih delovanja komisije pri vodenju tega resorja zelo izkaže. "To… »

»Sloveniji je uspel zgodovinski met«

Mladina pred 2 dnevoma
Premier Robert Golob se je odzval na napoved, da bo slovenska kandidatka za evropsko komisarko Marta Kos v novi sestavi Evropske komisije pristojna za širitev. "Resor širitve je dokaz, da je Slovenija cenjena in spoštovana v mednarodni skupnosti," je… »

Robert Golob: "Sloveniji je uspel zgodovinski met!"

Zurnal24 pred 2 dnevoma
"Ponosen sem na Slovenijo!" pravi premier Robert Golob. "Sloveniji je uspel zgodovinski met, zaupana nam je velika odgovornost. Slovenija je s tem, ko je dobila resor za širitev, dobila tudi ključ do stabilnosti in miru, ne le na Zahodnem Balkanu, ampak… »

V prihodnji Evropski komisiji bo šest izvršnih podpredsednikov

Mladina pred 2 dnevoma
V 27-članski komisiji bo skupno 11 žensk. Prihodnja Evropska komisija bo imela šest izvršnih podpredsednikov, od tega štiri ženske, je danes v Strasbourgu povedala predsednica komisije Ursula von der Leyen. V 27-članski komisiji bo skupno 11… »

Sloveniji v Evropski komisiji pripadel resor širitve

Mladina pred 2 dnevoma
Postopek potrditve kandidature Marte Kos v Sloveniji sicer še poteka. Slovenska kandidatka za evropsko komisarko Marta Kos bo v novi sestavi Evropske komisije pristojna za širitev, je v Strasbourgu sporočila predsednica komisije Ursula von der Leyen… »

Janša objavil pismo, o katerem se je Golob toliko sprenevedal

Zurnal24 pred 2 dnevoma
Janez Janša ob imenovanju Martu Kos Evropsko Unijo označil za ubogo. Breznik končno dobil pismo. "Nekdanja Udba (Jugoslovanska KGB) in trenutka rezidentka Švice Marta Kos za širitev v Evropski komisiji? Uboga EU in veseli prijatelji Balkana Zoran… »

Kaj je Robertu Golobu v pismu napisala Ursula von der Leyen?

Mladina pred 2 dnevoma
Predsednica Evropske komisije je med drugim poudarila, da je prvotni slovenski kandidat za evropskega komisarja Tomaž Vesel nima ustreznih kompetenc za položaj v Evropski komisiji, ter predlagala njegovo zamenjavo. Predsednica Evropske komisije Ursula… »

Premier Golob: »Sloveniji je uspel zgodovinski met«

Necenzurirano pred 2 dnevoma
Na današnjo razgrnitev sestave nove Evropske komisije v Strasbourgu se je odzval predsednik slovenske vlade Robert Golob. Premier Golob je v kratki in jedrnati izjavi za javnost spregovoril novi sestavi Evropske komisije in vlogi, ki je zaupana… »

GOLOB PREJEL PISMO VON DER LEYEN: V njem je pojasnila, zakaj Vesel ni primeren za položaj v Evropski komisiji

Regional pred 2 dnevoma
Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je v pismu, ki ga je 5. septembra poslala premierju Robertu Golobu, zapisala, da prvotni slovenski kandidat za evropskega komisarja Tomaž Vesel nima ustreznih kompetenc za položaj v Evropski komisiji… »

Ursula von der Leyen: "Marta Kos bo vodila ta resor!"

Zurnal24 pred 2 dnevoma
Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je v Strasbourgu predstavila razrez nove Evropske komisije. Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je vodjem političnih skupin v Evropskem parlamentu komisarsko ekipo predstavila za zaprtimi… »

Von der Leyen predstavila ekipo. Marti Kos dodelila resor za širitev.

RTV Slovenija pred 2 dnevoma
Ursula von der Leyen je predstavila resorje za predlagane komisarske kandidate. V novi komisiji bo po njenem predlogu 11 žensk izmed 27 in šest izvršnih podpredsednikov. Slovenski kandidatki Marti Kos je pripadel resor za širitev. Von der Leyen se je… »

VON DER LEYEN ŠE VEDNO BREZ SLOVENSKE KANDIDATKE: Golob je zavrnil očitke o političnih pritiskih iz Bruslja

Regional pred 2 dnevoma
Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen bo danes z vodji političnih skupin Evropskega parlamenta v Strasbourgu razpravljala o sestavljanju svoje nove komisarske ekipe. Ali jim bo predstavila tudi seznam komisarskih kandidatov, ni znano, saj… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem