Javni zavodi: Želijo si več lokalne hrane

Dnevnik 08.06.2024  |  Tina Jereb Tina Jereb

Na Gorenjskem si že dlje časa z različnimi aktivnostmi prizadevajo, da bi bilo čim več obrokov v javnih zavodih pripravljenih iz lokalnih sestavin.

V Mestni občini Kranj to najbolje uspeva v vrtcih, delež ponujene lokalno pridelane hrane pa raste tudi v tamkajšnjih šolah. Izzivi ostajajo v večji vključenosti zadrug v projekt. Na posestvu Biotehniškega centra Naklo so priredili regijsko srečanje, ki je bilo namenjeno lokalnim pridelovalcem, predelovalcem, organizatorjem prehrane, kuharjem, odgovornim v javnih zavodih in občinah ter ostalim deležnikom s področja lokalne hrane na Gorenjskem. Številne tamkajšnje

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem