#recept Piščanec v svilnati omaki s šparglji in špinačo na cvetačnem rižu
Dnevnik 08.06.2024 | Barbara Kvas Barbara Kvas
Ta na pogled resnično impresivna jed, polna mehkih koščkov piščanca, ravno prav popečenih špargljev in še nekaj špinače, ki se kopajo v božanski svilnati omaki, je neverjetno okusna in pripravljena v slabe pol ure! Postrezite jo s cvetačnim rižem, kuskusom, riževimi rezanci ali rižem.
Hitro, zdravo, tako zelo enostavno in čudovitega okusa! Jed z azijskim pridihom je v tujini znana kot stir fry in je ena najbolj enostavnih in odličnih azijskih jedi. Bistvo jedi je hitro praženje posameznih elementov in na koncu dodajanje omake, ki po res kratkem kuhanju (minuta, dve!) postane božansko svilnata. Omaka se nato oprime vseh sestavin in naredi vse še boljše. Hitro praženje sestavin pomeni, da zelenjavo popečemo ravno toliko, da se malenkost zmehča, ne