Oče salame Poli: "Takrat si nismo niti mislili, kaj nam je uspelo ustvariti"

Necenzurirano pred 4 dnevi

Nekoč glavni tehnolog v Perutnini Ptuj je z ekipo sestavil recepturo za salamo, ki letos slavi 50 let.

Letos mineva 50 let od takrat, ko je Perutnina Ptuj na tržišče poslala perutninske izdelke kot plod lastnega znanja. Med najbolj znanimi je salama Poli, ki se po prepoznavnosti lahko kosa na primer s kranjsko klobaso in je hkrati prva piščančja klobasa v Evropi. Recept za perutninske salame Pipi, Koko, Posebna, Poetovio in Poli, ki so jih takrat začeli proizvajati prvi na svetu, je s svojo ekipo zasnoval Ciril Varga iz Dobrovnika, ki je bil glavni tehnolog v

Perutnina Ptuj »

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem