Toliko hrane je vsak od nas zavrgel lani

Zurnal24 pred 7 dnevi  |  STA; B. P.

V Sloveniji je lani nastalo nekaj manj kot 165.000 ton odpadne hrane, kar v povprečju predstavlja 78 kilogramov na prebivalca.

Kot je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani pojasnil predstavnik za odnose predstavnik za odnose z javnostmi na statističnem uradu Martin Bajželj, je lani največ oz. približno polovica odpadne hrane nastalo v gospodinjstvih. V primerjavi z letom 2022 se delež odpadne hrane, ki nastane v gospodinjstvih, znižal za sedem odstotnih točk. Na drugem mestu po kraju nastanka sledi dejavnost gostinstva in strežbe hrane, kjer je lani nastala tretjina odpadne hrane.

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem