Sveže ali pokvarjeno? Kako prepoznati kakovostno morsko hrano

Domžalec 15.07.2025  |  A.Š.

Poletje je čas, ko marsikdo na obali uživa v morskih dobrotah.

Ob določenih dnevih se po naseljih pripeljejo manjša dostavna vozila, opremljena z zvočniki, ki glasno oznanjajo svoj prihod: »Ribe, ribe, ribe«. Voznik odpre vrata in nakup dnevnega ulova se začne. A ravno pri svežini morske hrane je potrebna velika pazljivost, saj je pokvarjena riba ali rak lahko zdravju nevarna. Zato je pomembno, da poznamo osnovne znake kakovostnih rib in morskih sadežev. Lastnosti ribjega mesa Ribje meso je večinoma belo, izjema so denimo

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem