Kaj razkrivajo nove raziskave o visoko predelanih živilih in kako se odreže Slovenija

Domžalec pred 13 dnevi  |  I. P.

Ena najvplivnejših medicinskih revij na svetu, The Lancet, je objavila obsežno mednarodno serijo znanstvenih člankov, ki opozarja na hitro rast in zdravstvene posledice visoko predelanih živil.

Gre za živila, ki so močno spremenjena s tehnološkimi postopki, pogosto vsebujejo aditive, sladkor, sol in maščobe, hkrati pa imajo spremenjeno strukturo, ki vpliva na prebavo in zdravje. Serijo je pripravila skupina mednarodnih strokovnjakov, ki želijo opozoriti na globalni trend naraščajočega uživanja takšne hrane in na to, da so obstoječe prehranske politike premalo učinkovite. Njihova sporočila so hitro zaokrožila po svetu, saj gre za področje, ki se dotika

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem