Španska enolončnica z lečo in klobaso

RTV Slovenija 07.01.2023  |  K. S., Oddaja Dobro jutro

Sestavine: 275 g leče, 1/2 klobase (ne suhe), 1 paradižnik, manjša zelena paprika, 1/2 čebule, 2 krompirja, 1 korenje, strok česna, lovorjev list, jušna kocka ali žlica domače začimbne mešanice, žlička rdeče paprike v prahu, žlica olivnega olja, sol.

Najprej skuhajte klobaso. Da bo manj mastna, jo pred kuhanjem prepikajte z zobotrebcem ali zarežite, da izpusti maščobo. Klobaso kuhajte približno 10 do 15 minut, odvisno od vrste in debeline. Medtem, ko se klobasa kuha, pripravite vse drugo. Lečo operite in pretresite v velik lonec, predhodno je ni treba namakati. Očiščen paradižnik prerežite na polovico in dodajte k leči. Nato dodajte še polovici zelene paprike, 1/2 čebule (nenarezano), na kolobarje narezano

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem