Jejte kolerabo za močan imunski sistem

Svet24 08.01.2023  |  Mare Koren

Kolerabo danes najpogosteje uporabljamo pri pripravi juh. Lahko jo stisnemo tudi v sok, spečemo, skuhamo. Kar zadeva njeno prehransko moč, bi jo lahko jedli vsak dan. Ampak lepo po vrsti ...

Za spodbudo se najprej spoglejmo z njenimi zdravilnimi lastnostmi in prehranskimi značilnostmi. Koleraba je sladka, ker vsebuje celo za korenasto zelenjavo veliko sladkorjev, in niti škroba ji ne manjka. V njej je skoraj toliko vitamina C kot v limonah, zaradi česar je najsvetlejša izjema med zimsko zelenjavo. Vsebuje karotenoide, ki ji dajejo sončno barvo, in žveplove spojine, ki ji dajejo ostrino. Vlaknine so tiste, zaradi katerih koleraba ne podpira zimske

Svet24 »

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem