Bo meso iz bioreaktorja kmalu na naših krožnikih?

Finance.si 19.01.2023

Kalifornijski Upside Foods razvija tehnologijo, s katero iz nekaj živalskih celic v treh mesecih nastane umetno, a vseeno pravo piščančje meso.

Upside Foods umetno meso izpopolnjuje zadnjih osem let, zdaj pa je tik pred tem, da meso kot prvi v ZDA pošljejo na trg. Podobnih startupov je po svetu vse več, vsi pa trdijo, da gre za revolucijo v proizvodnji hrane. Proces se začne z odvzemom manjšega vzorca izvornih celic piščanca. Ko se celice začnejo razmnoževati in oblikovati v tkivo, vse skupaj preselijo v bioreaktorje, ki spominjajo na sode za varjenje piva, v industriji pa jim pravijo kultivatorji. V te

Finance.si »

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem