Kisla repa z matevžem, ocvirki in s krvavico

RTV Slovenija 21.01.2023  |  Lojze Čop (oddaja Dobro jutro)

Kisla repa, sestavine: 1 kg kisle repe, 2 žlici moke, 2 žlici masti, 1 naribano jabolko, 1 čebula, 2 stroka česna, lovorjev list, sol in poper, ocvirki, kumina v prahu.

Postopek: Kislo repo poskusimo, in če je prekisla, jo rahlo speremo z mlačno vodo. Damo jo v lonec, jo zalijemo z vodo in zavremo, dodamo ji naribano jabolko in lovorjev list, sol in poper. Posebej na ponvi stopimo mast, na njej prepražimo sesekljano čebulo, moko, česen in kumino. Vse skupaj popražimo, da lepo zadiši in dodamo repi. Vse skupaj zabelimo z ocvirki. Repa je še boljša, če jo zalijemo z vodo, v kateri smo kuhali prekajeno meso. Krvavica, sestavine:

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem