Kaleči krompir, ga lahko jemo ali ne?

Zurnal24 24.01.2023  |  Katarina Nemanič Mal

Krompir, ki ni skladiščen pravilno, je že začel, ali pa bo v kratkem začel kaliti. Lahko to preprečimo in ali je krompir, ki kali, primeren za uporabo?

Krompir je eno najbolj razširjenih živil ne le pri nas, temveč po svetu. Na leto ga menda proizvedejo 300 milijonov ton, v Sloveniji nekaj manj kot 40.000 ton. Na krožniku se znajde v vseh letnih časih, zanj najmanj ugoden čas pa je v obdobju, ko začne kaliti in izgubljati vlago, potem je na trgovinskih policah že nov, mladi krompir. Podaljšamo lahko čas mirovanja, preden začne krompir kaliti Kalitev krompirja je naravni proces, ki se mu v celoti ne moremo

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem