Korenčkovi slani vulkani
RTV Slovenija 24.01.2023 | Metka Paragi, oddaja Dobro
Sestavine: 1 zavitek zamrznjenega listnatega testa, 250 g rikote, 1,5 dl sladke smetane, 2 korenja, 1 košček klobase (chorizo), malo pora, malo soli in popra, 1 jajce in nekaj zelenih nasekljanih začimb.
Popečemo na kolobarje narezano pikantno klobaso chorizo, in ko spusti maščobo, jo damo na papirnate brisače, da se osuši. Na ostanek olja dodamo še nariban korenček in por, narezan na kolobarje. Vse skupaj pražimo nekaj minut, solimo in popramo. Testo razvaljamo in izrežemo kroge z obodom za krofe. Sladko smetano in rikoto stepemo, solimo in popramo po okusu ter dodamo zelene začimbe. Na polovico izrezanih krogov naložimo nadev in robove premažemo s stepenim