(Nedeljsko kosilo) Čudno ime za hecno štruco

Dnevnik 27.01.2023  |  Zoran Triglav Zoran Triglav

Mesni sir pri nas ni posebno čislan, ponekod pa je prava specialiteta Obstajajo jedi, na katere pomislimo redko, morda tudi zaradi po krivici dodeljenega sumljivega slovesa.

Zagotovo ste že slišali za izvorno bavarsko oziroma tirolsko specialiteto, ob kateri nemški in avstrijski hribovci (ter številni drugi) radi grizljajo velike preste ali sveže žemlje, vse skupaj pa obilno zalijejo s pivom. Resnici na ljubo pa omemba mesnega sira pri marsikom s sončne strani Alp ne vzbudi pretirane simpatije, poleg precej ponesrečenega imena verjetno tudi zato, ker le malokdo ve, kako in iz česa je ta bavarska specialiteta sploh pripravljena. Ime je

Bavarska »

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem