Kiš s špinačo in feta sirom

RTV Slovenija 30.01.2023  |  Oddaja Dobro jutro

Testo: 225 g moke, 2 ščepa soli, 1 jajce, 150 g masla, 2 žlici vode. Nadev: 300 g špinače, česen, 200 g feta sira, 300 g kisle smetane, 2 jajci, sol, poper, pest parmezana.

Za testo vse sestavine na hitro pregnetemo in povežemo v testo. Zavijemo v plastično folijo in pustimo počivati 30 minut. Za nadev sesekljamo česen in ga prepražimo, dodamo še špinačo, nekoliko ohladimo in dodamo preostale sestavine. Testo razvaljamo in damo v pekač. Najprej pečemo 12 minut pri 190 stopinjah, testo pečemo po metodi slepa peka (obložimo testo z alufolijo ali pekipapirjem in posujemo s fižolom, rižem, čičerko ...). Testo damo iz pečice, odstranimo

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem