Vložene limone

RTV Slovenija 06.02.2023  |  recept Metke Pragi (oddaja

Potrebujemo: nekaj neškropljenih zrelih limon, sterilen kozarec za vlaganje, 150 g grobe morske soli, 120 g belega sladkorja, približno 2 dl limonovega soka in malo oljčnega olja.

Limone dobro operemo in osušimo ter narežemo na tanke kolobarje (ali poljubno) in jih v vreli vodi kuhamo približno pet minut. V posodi zmešamo sol in sladkor. V kozarec za vlaganje nato izmenično nalagamo plast mešanice soli in sladkorja in plast limon vse do vrha. Rezine limon natlačimo tako, da je v kozarcu čim manj zračnih mehurčkov, zalijemo s sokom limone. Preden zapremo, vrh zalijemo še z malo oljčnega olja. Pustimo zaprto vsaj teden dni na sobni

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem