Bolnišnična hrana prejela priznanje uglednega gastronomskega vodnika
RTV Slovenija 15.03.2023 | A. P. J.
Bolnišnična hrana nima prav dobrega slovesa, večkrat jo uvrščamo ob bok letalski ali menzam. A obstajajo tudi izjeme – neka bolnišnica si je za prehrano, ki jo daje svojim bolnikom , prislužila pohvalo uglednega gastronomskega vodnika Gault & Millau.
Gre za bolnišnico AZ Groeninge, ki stoji v mestu Kortrijk na zahodu Belgije. Ko so jo obiskali ocenjevalci priznanega francoskega vodnika Gault & Millau, ki preverjajo in priporočajo restavracije po vsem svetu, so bili nad videnim in okušenim navdušeni. Bolnišnica je tako postala prva zdravstvena ustanova v Beneluksu, ki si je za kakovost hrane prislužila pohvalo omenjenih ocenjevalcev. Marc Declerck, izvršni direktor vodnika Gault & Millau Beneluks, je dejal, da