Kuhar, ki je skuhal goro, zdaj pa gradi trajnostno mesto v Savdski Arabiji

RTV Slovenija 18.03.2023  |  Kaja Sajovic

Trajnost. Morda najbolj zlorabljena beseda v restavracijskem poslu zadnjih let. Kuharski mojstri radi opletajo z njo, a Norbert Niederkofler je bil tisti, ki je dejansko sprožil mini revolucijo in postal znan kot chef, ki je "skuhal goro".

Pisalo se je leto 2011 in Niederkofler, italijanski kuharski mojster iz Južne Tirolske je v luksuznem hotelu Rosa Alpina v San Cassianu v Dolomitih vse od leta 1994 kuhal to, kar bi pričakovali od zveneče restavracije v zvenečem hotelu, kamor občasno zahajajo zvezdniki na svojih evropskih smučarskih oddihih. Jastog, kaviar, tartufi. Restavracija St. Hubertus je imela v tistem času dve Michelinovi zvezdici z odkritimi ambicijami po treh. Verjetno bi jo tudi dobili.

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem