Velikonočna potica tokrat malce drugače #video
SiolNET 31.03.2023
Preden se prepustimo velikonočni pojedini, imamo še kar nekaj dela z načrtovanjem in pripravo jedi. Gre za praznik, ob katerem ima določena hrana posebno mesto na naših mizah, in slovenska tradicija veli, da potica ne sme manjkati. Tokrat vam predstavljamo potico, ki je pri nekaterih jedcih zelo lepo zapisana, drugi pa jo bodo morda šele zdaj preizkusili. Naš recept je izredno preprost in ni dvoma, da ne bi uspel tudi popolnim začetnikom v pripravi potic. Pazite le, da bodo vse sestavine sobne temperature,
Pehtran je v kulinariki pri nas široko razširjena začimba, ki jo lahko uporabljamo za odišavljanje peciv, dobro pa se ujame s spomladanskimi dobrotami, kot so jedi z lososom, piščancem, jagnjetino in teletino. Obogatil bo jajčne jedi, prav tako se dobro obnese kot začimba z janeževim pridihom pri mladi zelenjavi, špargljih in pečenem krompirčku. Z vejico svežega pehtrana, ki ima zelo močno aromo, lahko aromatiziramo kis. Svež ima veliko močnejšo aromo kot posušen,