Karpačo

Delo 08.04.2023

Anekdota pravi, da si je ime za to jed izmislil šef restavracije, ki je pripravljal surov zrezek, čigar barva ga je spomnila na slike renesančnega mojstra.

Če slabo izobraženega Evropejca vprašate, kaj je karpačo, bo izstrelil, da je to zelo tanko odrezan kos mesa z malce rukole, oljčnega olja, soli in popra. Anekdota pravi, da si je ime za tovrstno pripravo mesa izmislil šef beneške restavracije Harry's Bar Giuseppe Cipriani, ki je grofici Amalii Nani Mocenigo pripravljal tanek surov zrezek, katerega barva ga je spomnila na slike renesančnega mojstra iz svojega mesta. Beneški dož Loredan, ki je bil naklonjen

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem