Hoppy brioš po receptu chefa Bruna Šulmana
SiolNET 17.04.2023
Pozabite na Chef's table, Michelinove zvezdice, zapleteno molekularno kuhinjo, čas je za demokratizacijo kuhanja, za več zabave in manj vzvišenih pristopov. Štirje mladi, a z zvezdniškim prahom že začinjeni kuharji so vsak na svoj izvirni kuharski način predstavili štiri recepte, vsakega z enim iz linije piva Union Premium.
Foto: Pivovarna Laško Union Nov teden in čas za nov recept kuharskega chefa Bruna Šulmana. Tokrat je pripravil slasten Hoppy brioš. HOPPY BRIOŠ SESTAVINE: 500 g moke in žlica moke za pekač 4 jajca 1 steklenica Union Premium Hoppy Lagerja 200g masla + žlička masla za pekač svež kvas 40 g sladkorja 10 g soli POSTOPEK PRIPRAVE Sveži kvas nadrobimo v malo skledico ali skodelo, dodamo sladkor in zalijemo z decilitrom piva. Nekaj si ga nalijemo v kozarec za med peko. Če