Siri, ki niso za v sendvič: slovenski "camembert" zori v opuščenih rovih italijanske karavle
RTV Slovenija 22.05.2023 | Ana Skrt, Prvi
David Ličen in Kristjan Vidmar sta izkoristila opuščen podzemni rov, ga prilagodila sanitarnim zahtevam in tam postavila unikatno zorilnico sira. V njej nastajajo prvi slovenski siri po vzoru camemberta, colbyja in čedarja.
"Če bi mi kdo rekel, da bom kdaj delal sir, bi mu rekel, ma kaj si ti malo čuden," se v smehu svojih sirarskih začetkov spominja David Ličen, grafični oblikovalec in slikar. Sirarjenja se je učil sam, ob pomoči interneta in knjig, ter nato pa je enega od svojih izdelkov dal v pokušino Kristjanu Vidmarju, gostincu in lastniku penziona Sinji Vrh. Vabljeni, da se naročite na podkast Pod pokrovko. "Vedel sem, da če se bo ta zgodba sirov Golden Ring razvijala, bo šla v