Ljubezen in dopust gresta skozi želodec
Dnevnik 14.06.2023 | Vito Avguštin Vito Avguštin
Dopust za mnoge pomeni težko pričakovani teden ali dva, za nekatere celo tri, ko zamenjamo okolje in se odpravimo nekam, kjer se bomo obenem spočili in zabavali, kjer bomo plavali ali hodili v hribe in se hladili s sladoledom ali kristalno čisto studenčnico.
In – tudi želja mnogih – kjer bomo dobro jedli. Saj veste sami ali vsaj večina med vami: ko pomislite na hribe in planinsko kočo, pomislite tudi na kakšno okusno neponovljivo enolončnico. In ko pomislite na morje, pomislite na jed, ki je značilna za Istro, Dalmacijo, Sicilijo, grške otoke … Pravzaprav je vsem krajem ob Sredozemskem morju skupno, da je tam hrana lahka, z veliko sveže zelenjave, zato ni čudno, da mnogi uvrščajo tako imenovano mediteransko hrano v sam