Prednosti domače, lokalno pridelane hrane

Delo 23.06.2023

Vedno več ljudi izbira domačo, lokalno pridelano hrano, saj ima ta za potrošnike številne prednosti.

Samooskrbnost Slovenije se počasi krepi Po podatkih Statističnega urada RS je bila naša država v letu 2022, v primerjavi z letom prej, v povprečju bolj samooskrbna z mesom. Stopnje samooskrbe pri rastlinskih bilancah (razen sadja) pa so se znižale. Samooskrba z mesom je v povprečju zrasla, in sicer na 87 %. Povečala se je samooskrba z govedino, za malenkost pa se je zmanjšala pri svinjini in perutnini – slednje sicer še vedno pridelamo več kot porabimo.

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem