Posebna poslastica z žara, ki navdušuje najzahtevnejše gurmane #nagradnaigra

SiolNET 30.06.2023

Poletje je sezona druženja na prostem, vrtnih zabav, piknikov in najboljšega mesa z žara. Od priljubljenih čevapčičev, pisanih burgerjev pa do posebnih kosov mesa, ki tudi najbolj vsakdanji piknik dvignejo na višjo raven. Če želite svojim gostom pripraviti posebno poslastico z žara, priporočamo pljučni zorjeni goveji medaljon, ki je eden najkakovostnejših delov mesa. Njegova prednost je, da ne potrebuje posebnih začimb. Vse, kar potrebujete za pripravo, so sol, poper in zelo vroč žar.

Foto: Shutterstock Zorjeni pljučni medaljoni so izvrstni kosi govejega mesa, ki so bili podvrženi procesu zorenja. To je posebna tehnika, ki encimom v mesu omogoča, da sprostijo naravne arome in izboljšajo mehkobo mesa. Zorenje poteka v vakuumskih vrečkah, tako preprečimo dostop kisika in s tem podaljšamo obstojnost mesa. Med mokrim zorenjem meso izloči nekaj vode, zato pogosto opazimo rdečo tekočino ob mesu, ki jo pogosto zamešamo za kri, gre pa le za vodo,

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem