Tradicija na krožniku in v kozarcu

Dnevnik 05.07.2023  |  mah mah

Otok Pašman in Tkon – njegovo upravno središče – sta kraja bogate, a žal premalo poznane zgodovine in kulture.

Dolga zgodovina ribištva in kmetijstva, ki je v prvi vrsti določala življenje otoka do sredine prejšnjega stoletja, je pustila pečat na vsakodnevnih navadah njegovih prebivalcev, kar je še posebej vidno v tradicionalnih jedeh, ki se še vedno pripravljajo v domovih in konobah. Kulinarika Tkona, ki temelji na ribah, morskih sadežih in zelenjavi, pridelani na skromni otoški zemlji, je vredna raziskovanja in – uživanja. In ko se zgodi, da se teh sestavin loti genialni

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem