Ta kos mesa velja za kralja žara #nagradnaigra

SiolNET 14.07.2023

Peka na žaru ponuja številne možnosti za pripravo slastnih obrokov tako za piknike kot za poletna kosila in večerje. Med najbolj priljubljenimi žar dobrotami so zagotovo čevapčiči, pleskavice in klobasice, a pravi gurmani vedo, da se na žaru skrivajo še številne druge okusne dobrote. Med temi dobrotami je zrezek T-bone na posebnem mestu.

Foto: Thinkstock T-bone je zrezek mlade govedi, ki je izrezan iz hrbta in ledij tako, da ima kost v obliki črke T. Ta posebna oblika kosti daje zrezku njegovo ime. Na eni strani kosti je ramzrezek, na drugi strani pa pljučna pečenka. To edinstveno kombinacijo mesa odlikujejo sočnost, bogat okus in tekstura. Skrbno pripravljen zrezek T-bone je suho zorjen in dosega debelino vsaj 2–3 cm. Foto: Celjske mesnine Skrivnost pravilne priprave zrezka T-bone je v uporabi

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem