Alarm: Znatno povečano tveganje za visok krvni tlak, srčni napad, možgansko kap

Zurnal24 29.08.2023  |  V. L.

Dve nedavni študiji sta razkrili zaskrbljujoče povezave med močno ali ultra-predelano hrano (UPF) in povečanim tveganjem za resne srčno-žilne težave.

Po poročanju britanske fundacije za srce visoko ali ultra predelana hrana (UPF) znatno poveča tveganje za visok krvni tlak, srčni napad in možgansko kap. To sta pokazali študiji, predstavljeni zadnji konec tedna na kongresu Evropskega kardiološkega združenja v Amsterdamu. Zaskrbljujoči podatki Prva študija, ki je 15 let spremljala 10.000 avstralskih žensk, je pokazala, da so imele tiste, ki so v večini uživale visoko predelano hrano za 39 odstotkov večjo verjetnost

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem