Za praznik dvajsetmetrska bučna rulada

Gorenjski glas 23.09.2023  |  Cveto Zaplotnik

Središče ob Dravi – V Središču ob Dravi je bil v soboto tradicionalni, že dvajseti Praznik buč, ki se ga je udeležilo več kot 1500 obiskovalcev iz Slovenije pa tudi iz Hrvaške, Avstrije, Nemčije in celo Avstralije.

Vrhunec dogodka je bila jubileju primerno velika, dvajset metrov dolga bučna rulada, ki so jo razrezali in razdelili med obiskovalce. Pravo kulinarično doživetje je bilo ekipno tekmovanje v kuhanju bučnega golaža. Ena od njegovih bistvenih sestavin je štajersko prekmursko bučno olje, ki je z geografsko označbo zaščiteno na ravni Evropske unije. Brina Robinik Kobal, udeleženka letošnjega tekmovanja MasterChef Slovenija, je pripravila burgerje s prav posebno

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem