Bohinjski sirarji vabijo na pokušnjo

Dnevnik 28.10.2023  |  Vito Avguštin Vito Avguštin

Vse skupaj se je začelo pred osmimi leti kot lokalna iniciativa, ko se je organizacije prireditve lotila skupina lokalnih ljubiteljev sira in vina, kmalu pa jo je prevzelo Turistično društvo Bohinj s partnerji.

Tokrat oziroma to soboto ste v Bohinj vabljeni na sedmi Praznik sira in vina, saj je v koronskem letu prireditev odpadla. Začetki bohinjskega sirarstva segajo v 13. stoletje. Razvijali so ga planšarji, ki so v poletnih mesecih svojo živino pasli na bohinjskih planinah. Tam so pridobivali mleko in ga predelovali v mlečne izdelke: maslo, skuto in sir. Bohinj je v resnici pravi biser slovenskega planinskega sveta, kjer se narava in tradicija prepletata v popolni

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem