Bi se radi naučili, kako se pripravi Martinova pojedina?

Domžalec 29.10.2019  |  Miha Ulčar

Enajstega novembra po našem koledarju goduje svetnik Martin.

Na ta dan iz mošta dozori mlado vino. Včasih je bil to praznik, katerega so še posebej praznovali na podeželju, saj je takrat to pomenilo, da so bili pred zimo pospravljeni vsi pridelki. Pečena goska, rdeče zelje, mlinci in še kakšne druge domače dobrote so se takrat obvezno znašle na jedilniku. Tradicionalna pojedina se je skozi čas prijela kot Martinova pojedina oziroma martinovanje, ki ga za obloženo mizo praznujemo vsako leto. Martinove pojedine oziroma

Preberite še

Zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem