V IZOLI DNEVI BAKALAJA: Jed, ki je bila v preteklosti pogosto na krožnikih prebivalcev Istre

Regional 03.11.2023

V enajstih izolskih gostilnah in restavracijah od danes do 19. novembra ponujajo na različne načine pripravljeno polenovko oziroma narečno bakala, ki je bil v preteklosti nepogrešljiv del istrske kuhinje.

Dnevi bakalaja so zadnji od kulinaričnih festivalov, ki jih je letos priredilo Turistično združenje Izola. Kot poudarjajo organizatorji, je bakala več kot hladna predjed oziroma ribji namaz. Jed, pripravljena iz posušene severnomorske ribe trske, je bila v preteklosti pogosto na krožnikih prebivalcev Istre, predvsem v postnem času pred božičnimi ali velikonočnimi prazniki. ???????????????????? ???????????????????????????????? ???????? ????. ???????? ????????.

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem