Gostinci za ohranitev slovenske kulinarične identitete
SiolNET 13.11.2023 | A. P. K., STA
V okviru Dnevov slovenskega turizma 2023 se je danes odvilo 15. strokovno srečanje gostincev. Sodelujoči so ugotovili, da je na kulinaričnem področju Slovenija storila ogromen napredek. Strinjali so se, da so tradicionalne slovenske gostilne slovenska kulinarična identiteta, ki jo je treba ohraniti.
Udeleženci dogodka, ki ga je organizirala Sekcija za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS), so govorili o vlogi tradicionalne slovenske gostilne, o samooskrbi, problematiki odpadne hrane in pomanjkanju kadra v gostinstvu, so sporočili organizatorji. Predsednik OZS Blaž Cvar, ki je poudaril, da smo v zadnjih letih naredili enormni premik na področju kulinarike, je opozoril, da ne smemo pozabiti svojih korenin. Ob tem je opozoril tudi