Jezeršek: O kulinariki se radi pogovarjamo

RTV Slovenija 15.11.2023  |  J. L.

Teden slovenske hrane, ki bo vrhunec dosegel v petek s tradicionalnim slovenskim zajtrkom, je primerna priložnost za vprašanja o tem, kaj in kako jemo. V gospodinjstvih naj bi spodbujali izbiro izdelkov in živil slovenskega porekla.

Na voljo imamo tako rekoč vse ves čas, sodobni človek pa ima največjo težavo s količino hrane. "Vsi skupaj imamo težavo, da preveč pojemo," je v oddaji Ob osmih povedal Luka Jezeršek. Tudi tipična slovenska hrana ne velja za najbolj zdravo oziroma prilagojeno sodobnemu načinu življenja. "Vendar se da," pravi Jezeršek in se sprašuje: "Kaj sploh je kulinarika naših babic? Kdo je ta ženska, ki jo iščemo? Mislim, da govorimo predvsem o nekih čustvih, ki smo jih v

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem