Recept: ocvrte dežnikarice

SiolNET 22.11.2023  |  Kaj kuhaš danes

Priljubljena gobova jed, po domače znana kot pohane marele.

Sestavine: 2 dežnikarici 1 jajce 2–3 pesti drobtin 2 pesti moke ščepec soli in popra olje za cvrtje Postopek: Gobama odrežemo stebli in klobuka razpolovimo. Pripravimo tri krožnike. V enega stresemo moko, v drugem stepemo jajce ter dodamo sol in poper, v tretjem damo drobtine. Klobuke najprej pomokamo, jih nato potopimo v stepeno jajce in nazadnje še v drobtine. Tako pripravljene cvremo v olju, dokler ne postanejo zlato rjave barve. Zraven postrežemo še tatarsko

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem