Milan Ramovž: “Prihaja čas za domače kislo zelje in repo”

Domžalec 09.01.2022  |  Petra Petravič

Kislo zelje in kisla repa sta pomemben vir vitaminov in mineralov, zaradi česar ostajata izjemno priljubljeni jedi v zimskim mesecih po celem svetu.

Gre za jed, ki nastane s fermentacijo zelja s pomočjo različnih bakterij. Nekoč je bil naraven proces kisanja, eden redkih načinov dolgoročnega shranjevanja zelenjave, zaradi česar je bilo tovrstno kisanje nujno opravilo vsake domačije. Gospod Milan Ramovž, naš tokratni sogovornik, prihaja iz družinske kmetije Ramož, kjer se že vrsto let ukvarjajo s kisanjem zelja in repe, ter gojenjem zelenih špargljev. Pridelujejo pa tudi različno sezonsko zelenjavo. Gre za

Preberite še

Zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem