Jabolčni zavitek in vaniljevi rogljički

Gorenjski glas 11.01.2024  |  Alenka Brun

V Salzburgu smo se udeležili tudi kuharske delavnice v kuharski šoli Edelweiss, kjer smo z vodjo delavnice Martinom pripravljali vaniljeve rogljičke in jabolčni zavitek.

Ta je precej različen od tistega, ki smo ga vajeni iz naših kuhinj. Sestavine so podobne, priprava je drugačna. Delavnica je potekala v angleščini, na lokaciji t. i. Klausentor v Salzburgu. Za jabolčni zavitek potrebujemo 210 g moke (najbolje takšne za pico), osmino litra vode, žlico sončničnega olja in sol. Iz teh sestavin pripravimo testo, medtem ko nadev pripravimo posebej. Zanj potrebujemo: 60 g drobtin, 45 g masla, 5–6 srednje velikih jabolk, 50–100 g

Gorenjski glas »

V uvodu poraženi

Gorenjski glas pred 1 dnevom

Kanalska dolina (od Vidma do Ogleja), 4. del

Gorenjski glas pred 1 dnevom

Dela prosti praznični dnevi

Gorenjski glas pred 1 dnevom

V prvomajsko jutro z budnicami

Gorenjski glas pred 1 dnevom

Pomagali tisoč gospodinjstvom

Gorenjski glas pred 1 dnevom
Gorenjski glas »

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem