Pristen okus Poljanske doline

Gorenjski glas 18.01.2024  |  Mateja Rant

Z namenom oživljanja in razvoja tradicionalne lokalne kulinarike so v Zavodu Poljanska dolina v sodelovanju z Občino Gorenja vas - Poljane v Dvorcu Visoko pripravili mesec drobnjakovih štrukljev v juhi oziroma »na žup«, kot rečejo v Poljanski dolini.

Kot najbolj značilno jed so v ospredje postavili drobnjakove štruklje »na žup«, saj naj bi, kot so poudarili, poosebljali tisto, po čemer so znani Poljanci: toplino, domačnost in tradicijo. Zato jih želijo razviti v vodilni (turistični) produkt. Visoko – Z različnimi dogodki, ki bodo potekali do 11. februarja, želijo drobnjakove štruklje predstaviti širši javnosti ter na ta način tej pristni domači jedi dati večjo prepoznavnost in veljavo, obenem pa začeti

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem