Konoba Bokun: Največ belih tartufov in najbolj mesni bobiči

Dnevnik 25.01.2024  |  Miha First Miha First

Med kopico novih istrskih, še boljših, prijaznejših, še manjših in še bolj lokalnih, je konoba Bokun ena najbolj zanimivih ob slovenski meji.

Naj najprej spomnimo, kaj hrvaški izraz konoba pravzaprav pomeni. Gre za besedo, ki izhaja iz besede baraka ali koliba in so jo naši sosedje začeli uporabljati za pomožne dele gostiln, za nekakšne špajze, v katerih so imeli spravljena vina in živila. Od tod konobar, ne natakar, ampak človek, ki nosi stvari iz konobe. Zakaj tako obsežna razlaga? Da bi razumeli, da so na Hrvaškem v Istri iz tako imenovanih konob v zadnjih letih razvili kulturo, ki daleč presega

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem