Nataša Erjavec: “Za izdelavo krhljev je pomembno ujeti pravo zrelost sadeža”

Domžalec 30.01.2022  |  Petra Petravič

V neposredni bližini Ivančne Gorice, v razgibani deželi Desetega brata na Dolenjskem, se nahaja domačija Erjavčevih.

Gre za štiričlansko družino iz Gorenje vasi, ki je pred petindvajsetimi leti sprejela odločitev, da se iz živinoreje in poljedelstva preusmeri v sadjarstvo. Pomemben delež k sprejetju tovrstne odločitve je bilo navdušenje nad suhim sadjem, ki ga je v sklopu ekskurzij v Belo krajino začutila Marija Erjavec, mama naše tokratne sogovornice. V želji, da bi potrošnikom ponudili izdelke iz na slovenskih tleh pridelanega sadja, so leta 1994 pričeli pisati zgodbo o

Preberite še

Zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem