Goriški radič ali sukenski regut tudi v polpetih, štrukljih in celo šamrolah

RTV Slovenija 30.01.2024  |  Eva Furlan, Radio Koper

Na solkanskih poljih že več kot stoletje raste goriški radič. Tamkajšnji gostinci si želijo, da bi postal še bolj prepoznaven in da bi se našlo tudi več pridelovalcev.

V ponedeljek so pod pokroviteljstvom gostinske sekcije novogoriške obrtno-podjetniške zbornice ter Zavoda za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina tej vrtnini namenili posebno pozornost. Kot je povedal avtor knjige o tej vrtnini Tomi Gomišček, letos mineva natanko 150 let, odkar "je bil solkanski radič prvič omenjen v pisani besedi, da se na goriški tržnici v zimskem času lahko dobi poseben radič". Da je bil za kmete vedno dober vir zaslužka, je povedala lokalna

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem