#intervju Aleksandra Grilc Tomažin, Kombučarna Ayatana: Kombuča ponuja široke možnosti

Dnevnik 06.02.2024  |  Iztok Klemenčič Iztok

Ayatana v Lescah na Gorenjskem je ena redkih kombučarn pri nas.

Leta 2019 sta proizvodnjo začela zakonca Aleksandra Grilc Tomažin in Anže Tomažin, kasneje pa se jima je pridružil še doktor biologije in strokovnjak za fermentacije Martin Turjak. Danes je Ayatana tehnološko napredna manufakturna proizvodnja kombuč in vodnega kefirja, ekipa pa eksperimentira tudi z drugimi izdelki, narejenimi iz teh fermentiranih pijač. Fermentirane pijače, kot sta kombuča in vodni kefir, so še pred desetletjem bolj kot ne poznali častilci

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem