Debeli četrtek in pust spregovori

Domžalec 11.02.2021  |  Miha Ulčar
Pustni čas je čas dobrot vseh vrst. Naši starejši člani radi povedo, da je ob pustu mastno od ust teklo in je bilo tudi zato posebno otroško doživetje zime. Krofi ali bobi, lahki flancati, miške in ostale v svinjski masti pečene dobrote so del naših običajev zimskega časa, ki se počasi kliče pomlad. Danes je debeli četrtek in z današnjim dnem se po tradiciji začenja pustni čas. Na Dolenjskem mu pravijo tolsti četrtek, na Gorenjskem ga poznajo kot mali pust, v

Preberite še

Zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem